Református Asszisztensképző Főiskola

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Főiskolánkról

E-mail Nyomtatás

Marosvásárhelyi Református Asszisztensképző Iskola

A Marosvásárhelyi Református Asszisztensképző Iskola az egyedüli kizárólag magyar nyelvű egészségügyi iskola Marosvásárhelyen. Az Erdélyi Református Egyházkerület irányítása alatt álló intézmény 3 éves képzést biztosít nappali tagozaton, a képzés végén a diákok megkapják az általános orvosi asszisztens oklevelet, amely elismert az országban és külföldön is.

Tanáraink, professzoraink a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem oktatói, értelemszerűen biztosítva diákjaink magas színvonalú képzését.

Az iskola székhelye a Bod Péter Tanulmányi és Diakóniai Központ épületében található, ahol az osztálytermeken és a tanári szobán kívül informatikai laboratóriummal és a gyakorlati képzéseknek helyet adó demonstrációs teremmel rendelkezünk. Ugyanakkor iskolánkban magyar és idegen nyelvű szakkönyvekkel és vallásos könyvekkel felszerelt könyvtár is működik. Távolról érkező diákjainknak bentlakást biztosítunk, étkezési lehetőséggel.

Iskolánk együttműködik a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal, diákjaink hetente egyszer otthoni betegápolást végeznek, tanulmányaik végén ezirányú tevékenységeikről oklevelet is kapnak. Tanulmányi éveik alatt diákjaink az iskola jellegéből adódó vallásos nevelésben vesznek részt és ballagásuk alkalmával diakóniai esküt tehetnek le, amiről bizonyságtételi emléklapot kapnak. A szaktantárgyak mellett idegen nyelv órák és informatika órák egészítik ki a tananyagot. Iskolán kívüli tevékenységeink közé tartozik az iskolakórusban való résztvétel, ahova bármikor szívesen várjuk az új tagokat.

Egyházi és világi ünnepeinket szabadnappal és rövid műsorral ünnepeljük a következő sorrendben: tanévnyitó, gólyabál, Karácsonyi ünnepség, farsang, Március 15., ballagás.

Minden évben három pályázatot hirdetünk diákjainknak. Nehéz anyagi helyzetben levő diákjaink megpályázhatják a szociális ösztöndíjat, diákjaink jó tanulmányi eredményének elérését pedig a tanulmányi ösztöndíjjal motiváljuk. Minden év februárjában meghirdetésre kerül a Bod Péter esszépályázat, amelyen minden évfolyam részt vehet, az első három díjas pedig pénzbeli juttatásban és ajándékban részesül.

A tanulmányok befejeztekor diákjainknak lehetőségük van elhelyezkedni mind az állami, egyházi vagy magán egészségügyi-szociális intézményekben, az alapellátásban és a szakellátásában egyaránt.

 

You are here: Főiskolánkról