Református Asszisztensképző Főiskola

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ösztöndíj

E-mail Nyomtatás

 

ÖSZTÖNDÍJ

a Református Asszisztensképző Iskola hallgatóinak

A Református Asszisztensképző Iskola Igazgatósága pályázatot hirdet tanulmányi és szociális ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj a 2009-2010-es tanévre szól és osztályonként egy tandíjnak megfelelő összeg (1100 RON) van biztosítva erre a célra. Az ösztöndíjat elnyert diákok a tandíj egy részének a befizetése alól mentesülnek.

 

 

 

Az ösztöndíj odaítélése minden tanévben januárban történik, amit egy 3 tagú bizottság végez, figyelembe véve az évfolyamvezetők véleményét.

A tanulmányi ösztöndíjat (teljes összeg: 500 RON) osztályonként az első három helyezett tanuló nyeri el, összege: I. helyezett – 250 RON, II. helyezett – 150 RON, III. helyezett – 100 RON. Feltételek: a hallgató tanulmányi eredménye az első félév végén; a tanulmányi ösztöndíjra javasolt személynek ne legyenek magaviseleti kihágásai. A tanulmányi ösztöndíj elnyerésére nem kell külön kérést benyújtani, hanem a titkárság igazolja az ösztöndíj odaítélésének a jogosságát. Azonos eredmények esetén az ösztöndíjbizottság hoz döntést.

A szociális ösztöndíj teljes összege osztályonként 600 RON.

Feltételek: egy kérés benyújtása, valamint a szükséges dokumentumok csatolása. Igazolni kell, hogy a családon belül az egy főre eső jövedelem havonta nem haladja meg a 300 RON-t. Elsőbbséget jelent, ha a hallgató árva vagy félárva. Az ösztöndíjbizottság figyelembe veszi továbbá a hallgató megfelelő tanulmányi előmenetelét, magaviseletét, szakmai és közösségi megvalósításait az elmúlt időszakban.

Szociális ösztöndíj esetében az alábbi dokumentumokat kell leadni:

- kérvény

- a családtagok jövedelmét igazoló bizonylatok, az egy háztartásban lévő családtagok száma; külön igazolás, ha a hallgató árva vagy félárva

- beszámoló a szakmai és közösségi tevékenységekről (ezen tevékenységek igazolására bizonylatok is csatolhatóak).

Kiemelkedő szakmai és közösségi teljesítmények esetén, amennyiben a hallgató nem jogosult tanulmányi ösztöndíjra, és a szociális ösztöndíjat sem pályázhatja meg, az ösztöndíjbizottság külön támogatást szavazhat meg a szociális ösztöndíjra fennmaradt összeg kárára.

 

Dr. Dénes Lóránd igazgató Marosvásárhely, 2009. december 09.

 

 

 

 

You are here: Ösztöndíjak, pályázatok Ösztöndíj